Workshop i QiGong i Höör

Workshop med Tiger Mountain Qi Gong i Höör

Söndag 21 augusti kl 14.00-17.30

Den förra workshopen var fullbokad, så anmäl dig gärna redan nu!

Vi tar en paus från måstena, stressen och pressen ett tag och provar några nya perspektiv.

Vi jobbar under eftermiddagen med övningar avsedda att skapa rörlighet, koordination, styrka, lugn, avspänning, fokus, balans, kroppsmedvetande och stärkt välbefinnande. Basen är den s.k. Tiger Mountain Qi Gong, en aktiv Qi Gong bestående av tio rörelser hämtade från Yangstilens Tai Ch.

Förutom att vara en mycket välgörande och mjuk Qi Gong-övning, så är den också en utmärkt introduktion till Tai Chi.

Vi kommer dessutom att jobba med andra grundläggande Qi Gong övningar som är till nytta i vardagen.

När jag satt fast där jättestressad i bilkön på väg till flygplatsen höll jag på att få panikångest, men när jag gjorde som jag lärt mig på Qi Gong träningen och sänkte min uppmärksamhet och därmed min Qi så blev jag helt lugn och varm i hela kroppen. All stress och ångest var som bortblåst! Jag tänkte helt lugnt – “jaha om jag inte hinner fram i tid får jag ta ett nytt flyg imorgon istället”. Givetvis hann jag i tid, med god marginal dessutom!

Qi Gong deltagare

Det hela sker med syftet att du på ett avslappnat sätt skall få med dig någonting att använda vidare hemma, snarare än att vi skall fullfölja ett komplett system. Att fortsätta att öva kontinuerligt är nyckeln till varaktig förändring, fem-tio minuter om dagen räcker långt!

Om du har tidigare erfarenhet av Qi Gong och/eller Tai Chi så finns det i varje övning möjlighet till fördjupning.

Tid: Söndag 22 augusti kl 14.00-17.30 inkl 30 min fikapaus.

Plats: Folkets Hus på Fredsgatan 2B. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum. Det är gott om gratis parkeringsmöjligheter vid det lilla torget intill. 

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom. Inga förkunskaper i Qi Gong eller Tai Chi behövs.

Kostnad 400 kr ink moms. 200 kr i anmälningsavgift, resterande betalas på kursdagen.

Betala via Swish (innehar f-skatt) till 123 366 7185.

Qi Gong workshop i Höör