Workshop i QiGong i Höör

Workshop med Tiger Mountain Qi Gong i Höör

Lördag 22 oktober samt 19 november

OBS fristående dagar, det går bra att delta endast en av dagarna.

Vi tar en paus från måstena, stressen och pressen ett tag och provar några nya perspektiv.

Vi jobbar under eftermiddagen med övningar avsedda att skapa rörlighet, koordination, styrka, lugn, avspänning, fokus, balans, kroppsmedvetande och stärkt välbefinnande. Basen är den s.k. Tiger Mountain Qi Gong, en aktiv Qi Gong bestående av tio rörelser hämtade från Yangstilens Tai Chi.

Förutom att vara en mycket välgörande och mjuk Qi Gong-övning, så är den också en utmärkt introduktion till Tai Chi.

Vi kommer dessutom att jobba med andra grundläggande Qi Gong övningar som är till nytta i vardagen.

“När jag satt fast där jättestressad i bilkön på väg till flygplatsen höll jag på att få panikångest, men när jag gjorde som jag lärt mig på Qi Gong träningen och sänkte min uppmärksamhet och därmed min Qi så blev jag helt lugn och varm i hela kroppen. All stress och ångest var som bortblåst! Jag tänkte helt lugnt – ‘Jaha om jag inte hinner fram i tid får jag ta ett nytt flyg imorgon istället’. Givetvis hann jag i tid, med god marginal dessutom!”

Christina

“Min hälsporre blev märkbart bättre redan under Qi Gong Workshopen. Eftersom smärtan minskade kunde jag göra saker som jag inte trodde att jag skulle kunna göra. “

Liz

Det hela sker med syftet att du på ett avslappnat sätt skall få med dig någonting att använda vidare hemma, snarare än att vi skall fullfölja ett komplett system. Att fortsätta att öva kontinuerligt är nyckeln till varaktig förändring, fem-tio minuter om dagen räcker långt!

Om du har tidigare erfarenhet av Qi Gong och/eller Tai Chi så finns det i varje övning möjlighet till fördjupning.

Tid: Lördagarna 22 oktober samt 19 november kl 14.00-17.30 inkl fikapaus. Medtag fika.

Dagarna är fristående, men för att ge mer effekt är det givetvis bra att delta i båda.

Plats: Folkets Hus på Fredsgatan 2B. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum. Det är gott om gratis parkeringsmöjligheter vid det lilla torget intill. 

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom. Inga förkunskaper i Qi Gong eller Tai Chi behövs.

Kostnad 400 kr ink moms. Betalas på kursdagen. Betala via Swish (innehar f-skatt) till 123 366 7185.

Begränsat antal deltagare så vänta inte med anmälan!

Qi Gong workshop i Höör