Qi@Work – Workfulness på djupet

Så mår du bättre på jobbet!

Visst kan man känns igen sig i att ibland så tappar man energi, är stressad, får ont i huvudet eller kroppen, har svårt att nå fram och har svårt att fokusera?

Genom att träna fysiskt och mentalt samtidigt i harmoni skapas förutsättningar för välmående och därmed en bättre arbetsdag.

Jag erbjuder en verktygslåda bestående av specialdesignade övningar. Du tränar dessa för ökad förmåga till bl.a. självkännedom, stresshantering, bättre arbetsställning, fokus, kreativitet och balans. Nyckeln till färdighet är att öva kontinuerligt – fem till tio minuter varje dag räcker långt! Du får direkt något med sig hem att fortsätta öva på. Övningarna kan göras hemma eller som mini-pauser under arbetsdagen.

Vi utformar tillsammans ett upplägg efter ditt och din organisations behov. Det kan till exempel röra sig om ett utvecklingspaket med flera tillfällen eller ett enskilt “prova på” tillfälle i samband med en aktivitetsdag. Beroende på upplägg så tar vi upp ett eller flera av följande områden:

  • Teambuilding – att lära känna varandra på ett nytt sätt och att skapa tillit
  • Kommunikation – att genom enkla parövningar utveckla sin förmåga att lyssna, följa och leda
  • Stresshantering – att lära sig enkla och effektiva metoder för avspänning
  • Kroppskännedom – att förbättra sin position och hållning samt öka koordination, balans och rörlighet
  • Medvetenhet – att öka sin närvaro och uppmärksamhet här och nu
  • Meditation – att söka stillhet och klarhet

“Det här är bättre än alla föredrag om stresshantering som jag har varit på. Här får jag någonting som verkligen fungerar i praktiken.”

Tomas – projektledare

“Sen jag började med Qi Gong hos Karl är min arbetsställning klart förbättrad. Min hållning är bättre, spänningarna i axlar, nacke och ögon minskar radikalt och jag kan nu utnyttja det höj och sänkbara skrivbordet som det är tänkt”

Helene – administratör

Förutom gedigen erfarenhet av Qi Gong och Tai Chi och en djup förståelse för dom bakomliggande principerna, har jag fyrtioårig erfarenhet av arbete i ledande ställning i såväl mindre företag som stora internationella organisationer. Genom att kombinera dessa erfarenheter kan jag erbjuda ett sätt att få “Workfulness” att fungera på djupet hos dig som individ och hos er som organisation, Qi@Work.