Workshop i Tai Chi Push Hands 30 januari 2022 i Höör, Skåne

Under en intensiv och rolig dag utforskar vi Push Hands, eller Tui Shou som det också kallas. På ett lekfullt sätt arbetar vi två och två. Fokus är på kommunikation och att hjälpa varandra till insikt och färdighet utan kamp eller tävlingsmoment.

Push Hands är en väsentlig del i Tai Chi träningen och kompletterar formträningen med övningar för att utveckla förståelse för och skicklighet i (Gong) Tai Chi som redskap för personlig utveckling och självförsvar. Vi tränar på att fysiskt lyssna (Ting) på en annan person och ge en respons på de handlingar (eller den avsikt, Yi) som den andre har. Vi tränar även på att bli tydligare i vår egen handling (avsikt, Yi). Vi tränar Yin och Yang i växelverkan!

Genom den kommunikation som push hands erbjuder kan vi utveckla känsla för vårt centrum, balans, hur vi kan ta emot energi och hur vi kan utöva energi på ett bra sätt, att både kunna ge efter och kunna stå fast. Vi kommer att arbeta med:

  • Centrum och kroppens alignment
  • Lyssnande i växelverkan (Ting)
  • Finna den andras centrum
  • Ge efter (Yielding) och transformera
  • Avvisa (Peng)
  • Stå stadigt (Rooting)
  • Fixed step pushing

Även om ingången är Tai Chi så passar denna workshop även andra som är intresserade och har relevant bakgrund. Workshopen är öppen för alla nivåer och vi kommer att hålla oss till stillsam träning utan tävlingsmoment eller aggressiva inslag. Syftet är att hjälpa sin partner att lära sig, samtidigt som jag lär mig själv.

“Det var fyra innehållsrika timmar med övningar som var lätta att hänga med i. Övningarna gav mig flera aha-upplevelser, bl a insikten om vikten av att öva upp förmågan att kunna lyssna, dvs kunna känna av egna och andras intentioner. Alla genomgångar var pedagogiska och gick från det enkla till det mer komplexa. Vi hade roligt samtidigt som vi tränade tillsammans! ” – Agneta

“Genom att spänna av, bli tung, och lyssna uppmärksamt kan jag flytta, och flyttas, av minimal energi! WOOW, Vilken häftig upplevelse – inget knuffade här inte! “- Liselott 

“En dag späckad med träning, skratt och många lärdomar och insikter! Kalle är mycket pedagogisk och såg till att alla hängde med.” – Mattias

Tid: Söndagen den 30 januari 2022 kl 10.00-15.00, Lunchpaus kl 12-13, tag med egen lunch, det finns ett litet kök med kyl och micro.

Plats: Centralt i Höör, på 5 min gångavstånd från tågstationen.

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Workshopen förutsätter fysisk kontakt. Du har inga förkylnings eller andra Covid symptom. Du bör vara dubbelvaccinerad mot Covid eller ha antikroppar på annat sätt. Inga förkunskaper i push hands krävs, däremot bör du åtmindstånde ha påbörjat Tai Chi träning eller motsvarande.

Det allmänna coronaläget är avgörande för om arrangemanget blir av.

Kostnad heldag 400 kr ink moms

Betala gärna via Swish (innehar f-skatt) till 123 366 7185. Betalas på workshopdagen.

Begränsat antal deltagare så vänta inte med anmälan!

Mer läsning https://en.wikipedia.org/wiki/Pushing_hands

Tai Chi Push Hands workshop i Höör, Skåne 21 november
International Push Hands meeting in Hannover every year https://en.push-hands.de/
SwedishEnglish