Workshop i Tai Chi Push Hands 21 november i Höör, Skåne

Under en intensiv och rolig dag utforskar vi Push Hands, eller Tui Shou som det också kallas. Vi arbetar två och två och fokus är på kommunikation och att hjälpa varandra till insikt och färdighet utan kamp eller tävlingsmoment.

Push Hands är en väsentlig del i Tai Chi träningen och kompletterar formträningen med övningar för att utveckla förståelse för och skicklighet i (Gong) Tai Chi som redskap för personlig utveckling och självförsvar. Vi tränar på att fysiskt lyssna (Ting) på en annan person och ge en respons på de handlingar (eller den avsikt) som den andre har. Vi tränar även på att bli tydligare i vår egen handling (avsikt). Vi tränar Yin och Yang i växelverkan!

På så sätt kan man lära känna sig själv och lära sig lyssna på andra. Vi utvecklar känsla för vårt centrum, balans, hur vi kan ta emot kraft och hur vi kan utöva kraft på ett bra sätt, att både kunna ge efter och kunna stå fast.

Vi kommer att börja från början med grundövningar och sedan jobba oss vidare mot friare push hands.

Även om ingången är Tai Chi så passar denna workshop även andra som är intresserade och har relevant bakgrund. Workshopen är öppen för alla nivåer och vi kommer att hålla oss till stillsam träning utan tävlingsmoment eller aggressiva inslag. Syftet är att hjälpa sin partner att lära sig, samtidigt som jag lär mig själv.

Tid: Söndagen den 21 november kl 10.00-15.00, Lunchpaus kl 12-13, tag med egen lunch, det finns ett litet kök med kyl och micro.

Plats: Centralt i Höör, på bekvämt gångavstånd från stationen.

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Workshopen förutsätter fysisk kontakt. Du har inga förkylnings eller andra Covid symptom. Du bör vara dubbelvaccinerad mot Covid eller ha antikroppar på annat sätt. Inga förkunskaper i push hands krävs, däremot bör du åtmindstånde ha påbörjat Tai Chi träning eller motsvarande.

Det allmänna coronaläget är avgörande för om arrangemanget blir av.

Kostnad heldag 400 kr, det går bra att bryta vid lunch (meddela vid anmälan) kostnaden blir då till lunch 250 kr.

Betala gärna via Swish (innehar f-skatt) till 123 366 7185. Betalas på workshopdagen.

Begränsat antal deltagare så vänta inte med anmälan!

Tai Chi Push Hands workshop i Höör, Skåne 21 november
En stor internationell Push Hands workshop sker årligen i Hannover https://en.push-hands.de/

SwedishEnglish