Qi Gong

Qi Gong i Höör

Vi tar en paus från måstena, stressen och pressen ett tag och provar några nya perspektiv.

Vi jobbar med övningar avsedda att skapa rörlighet, koordination, styrka, lugn, avspänning, fokus, balans, kroppsmedvetande och stärkt välbefinnande. Basen är den s.k. Tiger Mountain Qi Gong, en aktiv Qi Gong bestående av tio rörelser hämtade från Yangstilens Tai Chi.

Förutom att vara en mycket välgörande och mjuk Qi Gong-övning, så är den också en utmärkt introduktion till Tai Chi.

Vi kommer att också att jobba med andra spännande Qi Gong övningar som är till nytta i vardagen.

När

Med start den 11 januari så träffas vi varje vecka torsdag kl 17.30-18.30 och successivt bygger på med fler och fler Qi Gong övningar. Samtidigt går vi på djupet och lär oss hitta sambandet mellan medveten närvaro och vår kropp och dess funktion. Sista tillfället blir 30 maj.

Betalning

Man betalar per gång när man deltar. För vårterminen gäller – pris per pass: 140 kr inkl moms. Betalas med swish i samband med träningen till 1233667185. Du kan även betala via Bankgiro 5463-9810 om du saknar Swish. Om man vill betala för flera veckor i förväg går det bra, men då räknas de pass som erbjudits och inte de man deltagit i, dvs om man uteblir en vecka så utgår ingen ersättning för det.

Du kan få kvitto för friskvårdsbidrag. Enligt skatteverkets regler kan Qi Gong räknas som friskvård och det är din arbetsgivare som avgör.

Var

Folkets Hus på Fredsgatan 2B i Höör. Alldeles centralt och nära stationen med bra förbindelser. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, två toaletter (en stor och handikappanpassad) och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum.

Förutsättningar

Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom. 

Tag med skor för inomhusbruk med platt sula. I övrigt kläder som tillåter rörelse. Det finns tillgång till toalett, men inte omklädningsrum eller dusch.

“När jag satt fast där jättestressad i bilkön på väg till flygplatsen höll jag på att få panikångest, men när jag gjorde som jag lärt mig på Qi Gong träningen och sänkte min uppmärksamhet och därmed min Qi så blev jag helt lugn och varm i hela kroppen. All stress och ångest var som bortblåst! Jag tänkte helt lugnt – ‘Jaha om jag inte hinner fram i tid får jag ta ett nytt flyg imorgon istället’. Givetvis hann jag i tid, med god marginal dessutom!”

Christina

“Min hälsporre blev märkbart bättre redan under Qi Gong Workshopen. Eftersom smärtan minskade kunde jag göra saker som jag inte trodde att jag skulle kunna göra. “

Liz

“Mina muskelknutor i nacken släppte redan under det första Qi Gong passet”

Anna

Det hela sker med syftet att du på ett avslappnat sätt skall få med dig någonting att använda vidare hemma, snarare än att vi skall fullfölja ett komplett system. Att fortsätta att öva kontinuerligt är nyckeln till varaktig förändring, fem-tio minuter om dagen räcker långt!

Om du har tidigare erfarenhet av Qi Gong och/eller Tai Chi så finns det i varje övning möjlighet till fördjupning.

Förutsättningar: Du är frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom. Inga förkunskaper i Qi Gong behövs.

Qi Gong