Qi Gong

Qi Gong i Höör

Vi tar en paus från måstena, stressen och pressen ett tag och provar några nya perspektiv.

Vi jobbar med övningar avsedda att skapa rörlighet, koordination, styrka, lugn, avspänning, fokus, balans, kroppsmedvetande och stärkt välbefinnande. Basen är den s.k. Tiger Mountain Qi Gong, en aktiv Qi Gong bestående av tio rörelser hämtade från Yangstilens Tai Chi.

Förutom att vara en mycket välgörande och mjuk Qi Gong-övning, så är den också en utmärkt introduktion till Tai Chi.

Vi kommer att också att jobba med andra spännande Qi Gong övningar som är till nytta i vardagen.

När

Inga fasta tider är planerade. Hör gärna av dig om intresse finns för att arrangera något.

“När jag satt fast där jättestressad i bilkön på väg till flygplatsen höll jag på att få panikångest, men när jag gjorde som jag lärt mig på Qi Gong träningen och sänkte min uppmärksamhet och därmed min Qi så blev jag helt lugn och varm i hela kroppen. All stress och ångest var som bortblåst! Jag tänkte helt lugnt – ‘Jaha om jag inte hinner fram i tid får jag ta ett nytt flyg imorgon istället’. Givetvis hann jag i tid, med god marginal dessutom!”

Christina

“Min hälsporre blev märkbart bättre redan under Qi Gong Workshopen. Eftersom smärtan minskade kunde jag göra saker som jag inte trodde att jag skulle kunna göra. “

Liz

“Mina muskelknutor i nacken släppte redan under det första Qi Gong passet”

Anna

Det hela sker med syftet att du på ett avslappnat sätt skall få med dig någonting att använda vidare hemma, snarare än att vi skall fullfölja ett komplett system. Att fortsätta att öva kontinuerligt är nyckeln till varaktig förändring, fem-tio minuter om dagen räcker långt!

Om du har tidigare erfarenhet av Qi Gong och/eller Tai Chi så finns det i varje övning möjlighet till fördjupning.

Qi Gong