Workshop i Push Hands

Push Hands workshop i Höör söndagen 28 augusti 2022, kl 13.30-17.30

Under våren 2022 har vi genomfört fyra uppskattade och välbesökta workshops med Push Hands. Vi fortsätter i höst och nästa datum blir 28 augusti 2022. Anmäl dig gärna redan nu!

Under en intensiv och rolig eftermiddag utforskar vi och utvecklar Push Hands, eller Tui Shou som det också kallas. På ett lekfullt och avslappnat sätt arbetar vi två och två. Fokus är på kommunikation och att hjälpa varandra till insikt och färdighet. Workshopen är en av flera i en serie och det går bra att delta en gång eller delta kontinuerligt för ökad insikt och färdighet.

Push Hands är en väsentlig del i Tai Chi träningen och kompletterar formträningen med övningar för att utveckla förståelse för och skicklighet i (Gong) Tai Chi som redskap för självförsvar. Vi tränar på att fysiskt lyssna (Ting) på en annan person och ge en respons på de handlingar (eller den avsikt, Yi) som den andre har. Vi tränar även på att bli tydligare i vår egen handling (avsikt, Yi). Vi tränar Yin och Yang i växelverkan!

Genom den kommunikation som push hands erbjuder kan vi utveckla känsla för vårt centrum, balans, hur vi kan ta emot energi och hur vi kan utöva energi på ett bra sätt, att både kunna ge efter och kunna stå fast. Vi kommer att arbeta med:

  • Centrum och kroppens alignment
  • Lyssnande i växelverkan (Ting)
  • Finna den andras centrum
  • Ge efter (Yielding) och transformera
  • Avvisa (Peng)
  • Stå stadigt (Rooting)
  • Fixed step pushing
  • Valda tillämpningar ur Tai Chi Yang stil
  • Push Hands “drills”

Även om ingången är Tai Chi så passar denna workshop även andra som är intresserade och har relevant bakgrund. Workshopen är öppen för alla nivåer och vi kommer att hålla oss till stillsam träning utan aggressiva inslag. Syftet är att hjälpa sin partner att lära sig, samtidigt som jag lär mig själv.

“Det var fyra innehållsrika timmar med övningar som var lätta att hänga med i. Övningarna gav mig flera aha-upplevelser, bl a insikten om vikten av att öva upp förmågan att kunna lyssna, dvs kunna känna av egna och andras intentioner. Alla genomgångar var pedagogiska och gick från det enkla till det mer komplexa. Vi hade roligt samtidigt som vi tränade tillsammans! ”

Agneta

“Genom att spänna av, bli tung, och lyssna uppmärksamt kan jag flytta, och flyttas, av minimal energi! WOOW, Vilken häftig upplevelse – inget knuffade här inte! “-

Liselott

“En dag späckad med träning, skratt och många lärdomar och insikter! Kalle är mycket pedagogisk och såg till att alla hängde med.”

Mattias

Tid: söndagen 28 augusti 2022, kl 13.30-17.30, inkl. fikapaus (jag bjuder på te, kaffe)

Plats: Folkets Hus på Fredsgatan 2B i Höör. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum.

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Workshopen förutsätter fysisk kontakt. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom. Inga förkunskaper i push hands krävs, däremot bör du ha en bra grund i Tai Chi eller motsvarande.

Kostnad: 400 kr ink moms

Betala gärna via Swish (innehar f-skatt) till 123 366 7185. Betalas på workshopdagen.

Begränsat antal deltagare så vänta inte med anmälan!

Mer läsning https://en.wikipedia.org/wiki/Pushing_hands

Workshop i Push Hands i Höör