Onsdagskvällar Tai Chi

Tai Chi träning i Höör – börjar 5 oktober

Nybörjare och erfarna är välkomna

Vad

Tai Chi träningen baseras på den långa Yang formen i direkt överföring från dess upphovsman Yang Chen Fu, via Tung familjen i tre generationer, till min mästare Tung Kai Ying. Det förmodligen en av de mest autentiska Yang stil Tai Chi som går att hitta idag. Förutom att vara ett utmärkt system för meditation i rörelse och stärkande av hälsan har varje rörelse har en självförsvarstillämpning.

Parallellt med Tai Chi lär jag lär ut en praktisk, aktiv och effektiv QiGong som passar i stort sett alla. Behållningen är ökad rörlighet, bättre koordination, ökad styrka, avslappning, kroppsmedvetande samt i övrigt alla andra hälsoaspekter som finns med att göra QiGong. QiGong träningen är en del av Tai Chi lektionerna, men finns också som separata Qi Gong workshops

Den långa Tai Chi Yang formen har tre delar. Den första delen är kortast och den man börjar med att lära sig, sen kommer den andra delen som är längre och till sist tredje delen som är längst. Man lär sig delarna i denna ordning, ett, två och tre. Genom att man blir mer och mer familjär med rörelsemönstren och genom att koordinationen successivt blir bättre så lär man sig rörelserna fortare och fortare. Därför tar det ungefär lika lång tid att lära sig de olika delarna, även om dom är olika långa. Dessutom förekommer det en del upprepningar. Lärandet sker genom att man på egen hand tränar hemma på det som vi gått igenom på lektionen. Det är en aktiv process, något liknande att lära sig spela ett instrument. Fem till tio minuter om dagen räcker långt! Behållningen är mycket stor när man lyckas med kontinuerlig träning!

Qi Gong kommer att finnas med i Tai Chi träningen samt renodlat i form av Qi Gong workshops.

När

Onsdagar varje vecka med start 5 oktober. Sista gången blir den 14 december. Den 19 oktober är det ingen kurs.

  • 18.00-19.00 – Första delen i Tai Chi Yang formen, plus basövningar. För nybörjare och de som tidigare påbörjat första delen.
  • 19.00-20.00 – Tredje delen i Tai Chi Yang formen, plus basövningar. Vi börjar från början i tredje delen. Vi repeterar också första och andra delen.
  • 20.00-21.00 – Avancerad Tai Chi grupp, fokus blir på sabel och snabbform. Öppen för dig som påbörjat tredje delen.

Pris per samma kväll – ett pass 100 kr, två pass 180 kr. Alla priser inkl moms. Betalas med swish i samband med träningen till 1233667185.

Var

Folkets Hus på Fredsgatan 2B i Höör. Alldeles centralt och nära stationen med bra förbindelser. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, två toaletter (en stor och handikappanpassad) och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum.

Förutsättningar

Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom.

Tag med skor för inomhusbruk med platt sula. I övrigt kläder som tillåter rörelse. Det finns tillgång till toalett, men inte omklädningsrum eller dusch.

Begränsat antal deltagare så vänta inte med anmälan!

Veckovis Qi Gong och Tai Chi i Höör