Veckovis Tai Chi och QiGong

OBS Träningen inställd 15 juni

Var – Folkets Hus på Fredsgatan 2B. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum.

Vårterminen börjar den 12 januari utom för nybörjare i Tai Chi som har träning varannan vecka (udda veckor) och börjar 19 januari. Vi tränar på onsdagskvällar. Terminen slutar den 22 juni.

Tai Chi träningen baseras på den långa Yang formen i direkt överföring från dess upphovsman Yang Chen Fu, via Tung familjen i tre generationer, till min mästare Tung Kai Ying. Det förmodligen en av de mest autentiska Yang stil Tai Chi som går att hitta idag. Förutom att vara ett utmärkt system för meditation i rörelse och stärkande av hälsan har varje rörelse har en självförsvarstillämpning.

Parallellt med Tai Chi lär jag lär ut en praktisk, aktiv och effektiv QiGong som passar i stort sett alla. Behållningen är ökad rörlighet, bättre koordination, ökad styrka, avslappning, kroppsmedvetande samt i övrigt alla andra hälsoaspekter som finns med att göra QiGong. QiGong träningen är ett utmärkt komplement till Tai Chi lektionerna, men fungerar också utmärkt för sig själv.

Tider onsdagar våren 2022

  • 17.00-18.00 – Tai Chi, nybörjarkurs, första delen i Yangstilen, plus basövningar. OBS detta pass endast varannan vecka, udda veckor.
  • 18.00-19.00 – Tai Chi, fortsättning 1, andra delen i Yangstilen, plus basövningar.
  • 19.00-20.00 – Qi Gong, nybörjare och fortsättning
  • 20.00-21.00 – Tai Chi, fortsättning 2, tredje och sista delen i Yangstilen, plus att vi börjar känna på snabb Tai Chi, s.k. “fast set”.

Pris per samma kväll – ett pass 100 kr, två pass 180 kr, tre pass 250 kr, fyra pass 300 kr. Alla priser inkl moms. Betalas med swish i samband med träningen till 1233667185.

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom.

Tag med skor för inomhusbruk med platt sula. I övrigt kläder som tillåter rörelse. Det finns tillgång till toalett, men inte omklädningsrum eller dusch.