Veckovis kurser Qi Gong och Tai Chi i Höör, Skåne

Vårterminen börjar 12 januari 2022

Var – Folkets Hus på Fredsgatan 2B. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök.

Vårterminen börjar den 12 januari utom för nybörjare i Tai Chi som har lektion varannan vecka (udda veckor) och börjar 19 januari. Vi tränar på onsdagskvällar.

Tai Chi träningen baseras på den långa Yang formen i direkt överföring från dess upphovsman Yang Chen Fu, via Tung familjen i tre generationer, till min mästare Tung Kai Ying. Det förmodligen en av de mest autentiska Yang stil Tai Chi som går att hitta idag. Förutom att vara ett utmärkt system för meditation i rörelse och stärkande av hälsan har varje rörelse har en självförsvarstillämpning.

Parallellt med Tai Chi lär jag lär ut en praktisk och effektiv QiGong som passar i stort sett alla. Behållningen är avslappning, kroppsmedvetande, “mindfulness” och rörlighet samt i övrigt alla andra hälsoaspekter som finns med att göra QiGong. Jag introducerar också s.k. Nei Gong som kännetecknas av att vi arbetar mer med den inre uppmärksamheten. QiGong träningen är ett utmärkt komplement till Tai Chi lektionerna, men fungerar också utmärkt för sig själv.

Tider onsdagar våren 2022

  • 17.00-18.00 – Tai Chi, nybörjarkurs, första delen i Yangstilen, plus basövningar. OBS detta pass endast varannan vecka, udda veckor.
  • 18.00-19.00 – Tai Chi, fortsättning 1, andra delen i Yangstilen, plus basövningar.
  • 19.00-20.00 – Qi Gong, nybörjare och fortsättning
  • 20.00-21.00 – Tai Chi, fortsättning 2, tredje och sista delen i Yangstilen, plus att vi börjar känna på snabb Tai Chi, s.k. fast set.

Pris per kväll – ett pass 100 kr, två pass 180 kr, tre pass 250 kr, fyra pass 300 kr. Alla priser inkl moms. Betalas med swish i samband med träningen till 123 366 7185.

Tag med skor för inomhusbruk med platt sula. I övrigt kläder som tillåter rörelse. Det finns tillgång till toalett, men inte omklädningsrum eller dusch.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller avstånd och andra föreskrifter.

SwedishEnglish