Veckovis Tai Chi och QiGong

Repetitionskurser i augusti och höstterminen börjar 5 oktober

Var – Folkets Hus på Fredsgatan 2B. Alldeles centralt och nära stationen. Där finns ett stort och bra träningsrum på bottenvåningen, toalett och till och med ett litet kök. Dock ingen dusch eller speciellt omklädningsrum.

Tai Chi träningen baseras på den långa Yang formen i direkt överföring från dess upphovsman Yang Chen Fu, via Tung familjen i tre generationer, till min mästare Tung Kai Ying. Det förmodligen en av de mest autentiska Yang stil Tai Chi som går att hitta idag. Förutom att vara ett utmärkt system för meditation i rörelse och stärkande av hälsan har varje rörelse har en självförsvarstillämpning.

Parallellt med Tai Chi lär jag lär ut en praktisk, aktiv och effektiv QiGong som passar i stort sett alla. Behållningen är ökad rörlighet, bättre koordination, ökad styrka, avslappning, kroppsmedvetande samt i övrigt alla andra hälsoaspekter som finns med att göra QiGong. QiGong träningen är ett utmärkt komplement till Tai Chi lektionerna, men fungerar också utmärkt för sig själv.

Repetitionskurser 24 och 31 augusti

  • 18.00-19.00 nybörjare Tai Chi och Qi Gong
  • 19.00-20.00 fortsättning Tai Chi

Träningen anpassas efter deltagarna.
Kostnad 100 kr för en timme, 180 kr för två (samma kväll)

Höstterminen sker på onsdagar och startar 5 oktober

Preliminära tider nedan

Den långa Tai Chi Yang formen har tre delar. Den första delen är kortast och den man börjar med att lära sig, sen kommer den andra delen som är längre och till sist tredje delen som är längst. Man lär sig delarna i denna ordning, ett, två och tre. Genom att man blir mer och mer familjär med rörelsemönstren och genom att koordinationen successivt blir bättre så lär man sig rörelserna fortare och fortare. Därför tar det ungefär lika lång tid att lära sig de olika delarna, även om dom är olika långa. Dessutom förekommer det en del upprepningar. Lärandet sker genom att man på egen hand tränar hemma på det som vi gått igenom på lektionen. Det är en aktiv process, något liknande att lära sig spela ett instrument. Fem till tio minuter om dagen räcker långt! Behållningen är mycket stor när man lyckas med kontinuerlig träning!

Det blir ingen kurs som påbörjar andra delen i höst, vi fortsätter istället med första delen och välkomnar nybörjare dit. Qi Gong kommer att erbjudas inom Tai Chi träningen samt renodlat i form av workshops.

  • 18.00-19.00 – Första delen i Yangformen, plus basövningar. Öppen för rena nybörjare och de som påbörjat första delen under våren.
  • 19.00-20.00 – Tredje delen i Yangformen, plus basövningar. Vi börjar från början i tredje delen. Vi tränar också första och andra delen.
  • 20.00-21.00 – Avancerad Tai Chi grupp, t.ex. sabel, snabbform, svärd, partnerövningar. Vi bestämmer inritning i början av kursen. Öppen för dig som påbörjat tredje delen.

Pris per samma kväll – ett pass 100 kr, två pass 180 kr. Alla priser inkl moms. Betalas med swish i samband med träningen till 1233667185.

Förutsättningar: Du bör ha normal hälsa och kondition. Du är helt frisk och har inga förkylnings- eller andra symptom.

Tag med skor för inomhusbruk med platt sula. I övrigt kläder som tillåter rörelse. Det finns tillgång till toalett, men inte omklädningsrum eller dusch.

Veckovis Qi Gong och Tai Chi i Höör