Om mig

Jag heter Karl Bergfors och jag har passionerat utövat Tai Chi och Qi Gong i snart 30 års tid.

Jag undervisar för att kunna ge tillbaks något av allt det som jag fått genom Tai Chi och Qi Gong. Jag vet att de är verkliga källor till personlig utveckling, som jag hoppas att kunna förmedla vidare.

Efter 30 års träning så har jag fortfarande så mycket att upptäcka. Känslan är att när jag öppnar en ny dörr i Tai Chi världen så finner jag ett helt nytt rum fullt av fantastiska ting att förundras över, träna och kanske så småningom behärska. Tai Chi är verkligen en livslång resa, om man så vill!

Jag arrangerar veckovis regelbunden träning samt workshops. Jag utformar program för arbetslivet. Jag kan även erbjuda individuell träning och undervisning.

Jag finns centralt i Skåne i Höör, med bra förbindelse från hela Skåne via tåg.

” Karl Bergfors is an incredibly talented teacher of tai chi, with decades of experience and a deep understanding and love of Chinese martial arts and history. He is patient and kind and manages to convey the enormous complexity of Chinese martial arts to his students in an understandable and accessible way. I myself have over twenty years of experience in Chinese martial arts, but my training with Karl has added precious new perspectives. I highly recommend learning from Karl. “

Tao Thykier Makeeff, PhD

” Jag har i många år varit intresserat i Tai Chi och Qi Gong, men det har alltid inneburit att skulle ta sig relativt långt, tills det dök upp mitt i Höör förra hösten – då fanns ingen ursäkt längre.Men det skulle visa sig vara svårare än vad jag hade trott – där är ju två fötter, två armar (plus över- och under-), två händer och t.o.m. ett huvud att hålla koll på – samtidigt! Det kräver mycket tålamod och bra instruktion, men som tur är har Karl väldigt mycket av den varan, så det har börjat lossna. Videorna på hemsidan (för deltagare) är till mycket stor nytta – eftersom de ger möjligheten att kunna bryta ner en rörelse till dess minsta beståndsdelar. “

Henrik

Mina lärare är framförallt för Tung Kai Ying, en av världens främsta traditionella Tai Chi mästare, samt Klas Larsson vid Svenska Tai Chi Institutet. Jag är diplomerad i akupunktur enligt Traditional Chinese Medicine (TCM) av Louis Womack vid Södra Skolan för Kinesisk Medicin. Jag har varit domare i Tai Chi både vid Swedish Open och European Open. Jag har deltagit i många internationella workshops och träningsläger. Jag utvecklar ständigt min egen kunskap inom Tai Chi och Qi Gong – idag framför allt inom Push Hands och de olika “energier” som är involverade. Jag deltar regelbundet i Push Hands Meetings, bl.a. i Hannover arrangerat av Nils Klug. Jag är “graduate” från Prana Dynamics Master Program under ledning av Huai Hsiang Wang (Howard) och har deltagit i träning med Frank Markert.

Jag har ett momsregistrerad företag och betalar F-skatt.

Karl Bergfors undervisar i Tai Chi och Qi Gong med utgångspunkt i Höör, Skåne.
Karl Bergfors Tai Chi och Qi Gong i Skåne. Foto: Christina Rengefors