Om mig

Jag heter Karl Bergfors och jag har passionerat utövat Tai Chi och Qi Gong i 30 års tid.

Jag undervisar för att kunna ge tillbaks något av allt det som jag fått genom Tai Chi och Qi Gong. Jag vet att de är verkliga källor till personlig utveckling, som jag hoppas att kunna förmedla vidare.

Efter 30 års träning så har jag fortfarande så mycket att upptäcka. Känslan är att när jag öppnar en ny dörr i Tai Chi världen så finner jag ett helt nytt rum fullt av fantastiska ting att förundras över, träna och kanske så småningom behärska. Tai Chi är verkligen en livslång resa, om man så vill!

Jag arrangerar veckovis regelbunden träning samt workshops. Jag utformar program för arbetslivet. Jag kan även erbjuda individuell träning och undervisning.

Jag finns centralt i Skåne i Höör, med bra förbindelse från hela Skåne via tåg.

” Karl Bergfors is an incredibly talented teacher of tai chi, with decades of experience and a deep understanding and love of Chinese martial arts and history. He is patient and kind and manages to convey the enormous complexity of Chinese martial arts to his students in an understandable and accessible way. I myself have over twenty years of experience in Chinese martial arts, but my training with Karl has added precious new perspectives. I highly recommend learning from Karl. “

Tao Thykier Makeeff, PhD

Min Tai Chi mästare är Tung Kai Ying, en av världens främsta traditionella Tai Chi mästare som är tredje generationens förmedlare av autentisk Yang stil, i direkt linje från Yang Chengfu. Dessutom var Klas Larsson vid Svenska Tai Chi Institutet min lärare i många år. Jag är diplomerad i akupunktur enligt Traditional Chinese Medicine (TCM) av Louis Womack vid Södra Skolan för Kinesisk Medicin. Jag har varit domare i Tai Chi både vid Swedish Open och European Open. Jag har deltagit i många internationella workshops och träningsläger. Jag utvecklar ständigt min egen kunskap inom Tai Chi och Qi Gong – idag framför allt inom Push Hands och de olika “energier” som är involverade. Jag deltar regelbundet i Push Hands Meetings, bl.a. i Hannover arrangerat av Nils Klug. För att få större insikt och färdighet i “internal martial arts” praktiserar jag bl.a. Prana Dynamics under ledning av Huai Hsiang Wang (Howard) och Frank Markert. Jag har graduerat från Howards Prana Dynamics Master Program. Jag har deltagit Martial Mans tvåveckors camp i Chiang Mai i Thailand och där fått möjlighet att träna “internal Kung Fu” med några stora mästare.

Jag har ett momsregistrerad företag och betalar F-skatt.

Karl Bergfors undervisar i Tai Chi och Qi Gong med utgångspunkt i Höör, Skåne.
Karl Bergfors Tai Chi och Qi Gong i Skåne. Foto: Christina Rengefors

Exempel på onlinematerial du får som referens när du deltar i mina kurser

Yang stil Single Whip
Början av snabb Tai Chi
Några rörelser ur Tai Chi Svärd