Tillämpning av Tai Chi

En viktig del i Tai Chi är att förstå varför en rörelse görs på det vis den görs. Tai Chi är i grunden en kampkonst som idag framför allt används för sina hälsobringande och utvecklande egenskaper. Dock så fungerar det som Yin och Yang – om man inte förstår och till viss utsträckning behärskar rörelsernas funktion så riskerar övrig Tai Chi träning att bli tom och utan substans. Genom att arbeta med helheten i Tai Chi kan man utveckla intention (“Yi”) som i sin tur leder till utveckling av energi (“Qi”) och sinne (“Shen”). På ett djupare plan så bygger Tai Chi som kampkonst på utvecklandet av så kallade “energier”. Detta jobbar vi även med i Push Hands träningen. Det intressanta är att i dagens verklighet så ger kampkonsten Tai Chi förmågor för fokus, uthållighet, balans, centrering och hjälper oss att hantera stress, frustration, aggression, konflikt etc.

Med start i första delen av Tai Chi formen är avsikten att känna på varje position och dess tillämpning. Vi ägnar tid åt varje rörelse och testar och lär oss. Man kommer till insikten om att varje liten detalj i formen spelar roll i hur resultatet blir. Jättekul att det fungerar så bra utan att man behöver använda särskilt mycket kraft. Många skratt och aha-upplevelser!!

Givetvis är detta inte fighting utan ett lekfullt sätt att komma djupare in i Tai Chi.

“Så otroligt roligt detta är❣️ Att få applicera alla delar av varje rörelse i långsamform på en livs levande “skurk” ger mig ytterligare ett djup, ännu en dimension i min taichichuanutövning ❤️ En upplevelse som inga ord kan ge rättvisa, prova!”

Inga workshopar är för tillfället planerade. Hör gärna av dig om intresse finns för att arrangera något!