Push Hands Workshop i Höör 28 april 2024

Välkommen på Push Hands Workshop i Höör.

Under en intensiv och rolig eftermiddag utforskar vi och utvecklar Push Hands, eller Tui Shou som det också kallas. På ett lekfullt och avslappnat sätt arbetar vi två och två. Fokus är på kommunikation och att hjälpa varandra till insikt och färdighet. Workshopen är en av flera i en serie och det går bra att delta en gång eller delta kontinuerligt för ökad insikt och färdighet.

Push Hands är en väsentlig del i Tai Chi träningen och kompletterar formträningen med övningar för att utveckla förståelse för och skicklighet i (Gong) de inre energier som kännetecknar Tai Chi. Förutom för den egna utvecklingen är dessa energier också viktiga för att använda Tai Chi som självförsvar.  Men även givetvis för vår förståelse och förmåga i det dagliga livet i vårt samspel med våra medmänniskor. Vi tränar på att fysiskt lyssna (Ting) på en annan person och ge en respons på de handlingar (eller den avsikt, Yi) som den andre har. Vi tränar även på att bli tydligare i vår egen handling (avsikt, Yi). Vi tränar Yin och Yang i växelverkan!

Denna workshop är på Basnivå, vilket innebär att du inte behöver ha någon tidigare erfarenhet av partnerarbete eller Push Hands. Däremot är det bra om du har tränat lite Tai Chi tidigare. Vi arbetar, som tidigare, framför allt med Ting (lyssna/känna), Centrering, Rooting, Peng, “Yield and transform”. Vi känner även på Tung/Yang enhands och tvåhands fasta mönster. Öppet för alla som har grundläggande träning i Tai Chi. För dig som deltagit tidigare blir det repetition, fördjupning och utveckling.

För mer info om priser och tider samt anmälan – klicka på länken