Pushing Hands 16 april

Vi träffades för att öva “listening”, “rooting”, “following”, “yielding” och “transformation”. Grunden är givetvis att lyssna – “Ting”, utan detta blir det liksom “ingenting” (Pun intended in Swedish). Och sedan är nästa stora byggsten att utveckla sin “root”. Som en mästare uttryckte det “No rooting – No Kung Fu”. “Rooting” har att göra med att hitta sitt centrum och kunna stanna i det även när man utsätts för extern press. Naturligtvis mycket användbart i det dagliga livet såväl som i Tai Chi!

Vi var några nybörjare och några mycket erfarna, ända från Danmark i ett fall. De som var erfarna kunde hjälpa de nya som förvånansvärt snabbt förstod koncepten, hur man kan träna och gjorde stora framsteg. Min åsikt är att man bör börja med Push Hands träning så fort som möjligt, eftersom det hjälper en att hitta viktiga beståndsdelar i Tai Chi och kompletterar formträning på ett utmärkt sätt.

Som vanligt hade jag mycket mer planerat och man får ha respekt för att det tar tid … ingen stress. I feedbackrundan efter workshopen uttryckte samtliga att det var mycket givande och en del tankar kom upp på hur man kan utveckla workshoparna vidare. Det blir för mig att fundera på inför hösten. Nästa tillfälle som är det sista innan sommaren blir 14 maj. Om du är Tai Chi utövare och vill hitta nya dimensioner i din Tai Chi så kan jag bara rekommendera att du ansluter. Alla nivåer är välkomna och kan få behållning av dagen.